Unga Hamregårdare

Här finns en affisch för nedladdning så att du kan sprida information om sommarlägren på hamregården.

Unga Hamregårdare är en del av Uppsala Hamregårdare och medlemsförening i aktiv ungdom. Föreningens syfte är att anordna läger för ungdomar, för senaste nytt och anmälan till läger besök deras hemsida:
https://www.aktivungdom.se/forening/ungahamregardare

Sedan 1940-talet har Uppsalaungdomar byggt en lägergård i byn Hornberga norr om Orsa i Dalarna. Följ med på Hamreläger för att bygga och renovera gården i sommar!

Du kommer få göra sånt som behövs på riktigt, saker du inte visste att barn och ungdomar klarar av. Arbetet och skapandet tillsammans ger en särskild gemenskap där alla behövs och kan bidra efter sin förmåga. Självklart finns också tid för äventyr i vildmarken, lekar, spel, sport och bad i poolen. Du är med och påverkar vad som händer på lägret. Kanske hittar du kompisar som vill göra en föreställning, berätta spökhistorier, övernatta i en fäbod i skogen, fiska, dra igång en brännbollsturnering, en filmfestival, en konditortävling eller bygga extra mycket. På Hamreläger ska alla vara trygga och kunna vara sig själva och det är något vi skapar tillsammans. För många generationer lägerungdomar har Hamre varit som ett andra hem. Vi kämpar för att ingen ska behöva stanna hemma för pengarnas skull och behöver gåvor från stiftelser och privatpersoner för att det ska bli möjligt.

Hamreläger ordnas av föreningen Uppsala Hamregårdare och ungdomsföreningen Unga Hamregårdare/Aktiv Ungdom. Föreningarna är ideella, politiskt och religiöst oberoende och medlemmarna har själva varit på Hamreläger.

Alla som åker på Hamreläger blir medlemmar i ungdomsföreningen Unga Hamregårdare/Aktiv Ungdom.

Vi har nolltolerans mot alkohol, droger, våld och mobbing.

© 2022 . Drivs med WordPress. Tema av Viva Themes.