Unga Hamregårdare

”Det första min dotter sa när hon kom hem var att hon ville åka på Hamreläger igen.”

Förälder till lägerdeltagare efter sommarläger 2022

Sedan 1940-talet har ungdomar byggt en lägergård i byn Hornberga norr om Orsa i Dalarna. Följ med på Hamreläger för att lära dig bygga och renovera gården! Självklart finns också tid för äventyr i vildmarken, lekar, spel, sport och bad i poolen. Du är med och påverkar vad som händer på lägret. Kanske hittar du kompisar som vill göra en föreställning, berätta spökhistorier, övernatta i en fäbod i skogen, fiska, dra igång en brännbollsturnering, en filmfestival, en konditortävling eller bygga extra mycket. På Hamreläger ska alla vara trygga och kunna vara sig själva och det är något vi skapar tillsammans. För många generationer lägerungdomar har Hamre varit som ett andra hem. Vi har fått bidrag från Stiftelsen Frimurare Barnhuset i Stockholm som ser till att ingen ska behöva stanna hemma för pengarnas skull. Tveka därför inte att ansöka om reducerad avgift! Vi har också fått pengar från Åhlén-stiftelsen som gör det möjligt att hålla nere lägeravgifterna.

”Särskilt bra på lägret var alla nya vänner man fick, stämningen var superbra. Det fanns nog med aktiviteter att göra, och om man inte ville göra det kunde man göra något annat också! ”

Lägerdeltagare som svar på frågan ”Vad var särskilt bra på lägret?”

Hamreläger ordnas av föreningen Uppsala Hamregårdare och ungdomsföreningen Unga Hamregårdare/Aktiv Ungdom. Föreningarna är ideella, politiskt och religiöst oberoende och medlemmarna har själva varit på Hamreläger. Alla som åker på Hamreläger blir medlemmar i ungdomsföreningen Unga Hamregårdare/Aktiv Ungdom och kan gratis bli medlemmar i Uppsala Hamregårdare. Vi har nolltolerans mot alkohol, droger, våld och mobbing.


Mer information

Mer information om Unga Hamregårdare finns på: https://www.aktivungdom.se/forening/ungahamregardare

Mer information om Orsa Hornberga gård finns på: https://www.orsahornbergagard.se/

Mer information om Åhlén-stiftelsen finns på: https://ahlenstiftelsen.se/

Mer information om Stiftelsen Frimurare Barnhuset i Stockholm hittar du här: https://frimurarorden.se/stiftelsen-frimurare-barnhuset-i-stockholm/


Kontakt:

Eira Larsson

072 152 34 57

ungahamregardare@aktivungdom.se

© 2024 . Drivs med WordPress. Tema av Viva Themes.