Konfirmation


konf2

Våren och sommaren 2015 hade vi en konfirmationsgrupp igen efter ett par års uppehåll. Lördagen den 3 juli ägde konfirmationen rum i Hornberga kapell.

Hamregården har en lång tradition av att anordna konfirmationsläger. I början höll Hamregårdens grundare Olof ”Hampan” Hambraeus i konfirmationerna, därefter har vi haft Sven Bild, som själv varit lägerdeltagare, som konfirmationspräst parallellt med Hampan. Sven höll i konfirmationerna från 2006 fram till 2015 då en präst från Orsa församling förrättade konfirmationen. En av våra ledare, Anna Åresten, studerar teologi och var den som 2015 läste med konfirmanderna.

Nu planerar vi för konfirmationsläger sommaren 2016. Läsningen pågår under sommarens 3 bygglägerveckor, som avslutas med konfirmation i Hornberga kapell, i byn Hornberga, i närheten av Hamregården. Bli en av alla hamrekonfirmander du med, det kommer att bli ett minne för livet.

Hur går det till?
Undervisningen sker på de tre härliga Hamreveckor som väntar under sommaren! Du är med på lägret precis som vanligt, eftersom du bor på Hamre tillsammans med alla andra lägerdeltagare, du äter med alla kompisar och är med på byggjobben, men du har även konfirmationslektioner och undervisning på förmiddagarna eller eftermiddagarna. Er grupp har även en del egna utflykter och ni går förstås på några gudstjänster. Är det varmt lovar vi att det finns tid till fritid och bad också. Lägret avslutas med en stämningsfull konfirmation i Hornberga kapell, det lilla kapellet, med plats för ca 50-70 personer, finns många fina minnen från konfirmationer så långt tillbaks som 60-talet, då kapellet byggdes av Hamregårdens ungdomar och andra bybor i Hornberga by.

Är du inte döpt gör det inget, för du som vill konfirmera dig döps några dagar innan vid bäcken utanför kapellet. Det blir enkelt och högtidligt och en vacker inledning på själva konfirmationen.

Vi kan lova att ett Hamreläger är bra men ett konfirmationsläger under ett Hamreläger är ännu bättre. Det ger fina minnen för livet och du ingår i en grupp som kommer att få en stor gemenskap. Ni kommer dessutom ha en massa roligt ihop! Du är välkommen själv eller tillsammans med några jämnåriga kompisar. Om du – eller din mamma eller pappa – är intresserad går det bra att maila info@hamregarden.se eller ringa Ulla Stenfelt, 070 – 291 09 33.

Läs mer om att konfirmera sig på Hamregården under Röster om konfirmationslägren.

 

Konfirmation 2008

Konfirmation 2008. Konfirmationspräst Sven Bild ses t.h.